VARAUDU AJOISSA UHKIIN: VARMISTA LAITOKSEN KYBERTURVALLISUUS -
SUOJAUTUMINEN KANNATTAA ALOITTAA nyt

Kyberturvallisuuteen kiinnitetään yhä enemmän huomiota, silti riskit kasvavat nopeammin kuin niihin osataan varautua. Viimeisten viiden vuoden aikana kyberhyökkäykset ovat kaksinkertaistuneet joka vuosi. Samalla kasvavat taloudelliset menetykset eri toimijoille niin yksityisellä kuin julkisellakin sektorilla.
 
Kyberrikollisuuden aiheuttamien vuosittaisten vahinkojen ennustetaan kasvavan 3000 miljardista dollarista 6000 miljardiin dollariin vuosina 2015-2021.

Kyberturvallisuudella tarkoitetaan johdonmukaista suojautumista tietoverkkoihin, tietojärjestelmiin tai laitteisiin kohdistuvien hyökkäysten varalta. Merkittävimpiä kyberuhkia ovat kiristyshaittaohjelmat, laitteiston vahingoittamiset, haavoittuvuuksien hyödyntäminen sekä liiketoiminnan tuhoamiseen tai henkilötietojen varastamiseen tähtäävät hyökkäykset.

Kyberuhan toteutuminen teollisuuden alalla voi merkitä esimerkiksi sitä, että hyökkäyksellä estetään pääsy keskeisiin järjestelmiin tai pystytään keskeyttämään tuotanto. Julkisen puolen infrastruktuureissa hyökkäykset voivat kohdistua yhteiskunnan toiminnan kannalta keskeisiin kohteisiin, kuten vesi-, energia- tai liikennelaitoksiin.
HALUATKO KUULLA LISÄÄ? JÄTä yhteydenottopyyntö!

Kiitos, olemme pian yhteydessä!
kyberuhka on todellinen - katso infografiikka
Kyberuhka on läsnä aina ja kaikkialla. Kyberrikollisuuden muodot ovat moninaiset ja sen aiheuttamat vahingot vuosi vuodelta suuremmat. Teolliseen internetiin kytkettyjen laitteiden määrä kasvaa eksponentiaalisesti. 

Katso infografiikasta ajankohtaiset faktat, jotka kuvaavat kuinka uhkat ovat kasvussa.

      
       
KYBERFYYSINEN TURVALLISUUS KATTAA KOKONAISUUDEN

Kyberfyysinen turvallisuus on sekä digitaalisten järjestelmien että fyysisen toimintaympäristön huomioimista kokonaisuutena, kun suojaudutaan kyberuhkilta. Kyse ei ole ainoastaan tietoturvajärjestelmistä vaan rakennusten ja systeemien turvastrategioista yhdistettyinä hajautettuihin digitaalisiin suojauksiin.

Panostamalla kyberfyysiseen turvallisuuteen mahdollisimman aikaisessa vaiheessa voidaan ehkäistä monia ongelmia.

Uusien teollisten tuotantolaitosten tai energialaitosten osalta kyse on kokonaisvaltaisesta turvallisuusstrategiasta, joka tulisi aloittaa jo laitoksen suunnitteluvaiheessa. Kyberfyysisen turvallisuuden näkökulmasta huomioidaan alusta asti useat tekijät, kuten järjestelmien ja laitteistojen toiminta, ihmiset, liiketoiminta, ajoitus, tiedonkulku ja varmennukset.

 

Toiminnassa olevissa laitoksissa kyberfyysisen turvallisuuden lisääminen ja uhkiin varautuminen lähtee riskianalyysista ja nykyisen turvallisuustason selvityksestä. Selvityksen perusteella tehdään toimenpidesuunnitelma, jossa huomioidaan sekä kyberturvallisuuden että fyysisen turvallisuuden kehityskohteet.


LUE LISÄÄ BLOGISTA >       
PÖYRY ON KYBERFYYSISEN TURVALLISUUDEN EDELLÄKÄVIJÄ
Pöyry tarjoaa kyberturvallisuuden erikoispalveluja, jotka ovat osa yhtiön kokonaisturvallisuuden palettia. Olemme edelläkävijöitä kyberfyysisessä turvallisuudessa, jossa rakennusten ja toimintaympäristön turvallisuustarpeet yhdistetään digitaalisten tietojärjestelmien kanssa saumattomaksi kokonaisuudeksi.

Pöyryn huippuluokan asiantuntemus teollisuuslaitosten automaatiossa, prosessisuunnittelussa ja tietoturvassa on perusta erittäin kestävien kyberturvallisuusohjelmien rakentamiselle. Suomessa ja Sveitsissä sijaitsevat kyberturvallisuuden osaamiskeskuksemme toimivat alan suunnannäyttäjinä.

Kyberuhkiin varautumisen ja kyberturvallisuuden lisäämisen tulisi alkaa jo hankkeen suunnitteluvaiheessa. Olemassa olevien laitosten osalta se alkaa kattavan perusselvityksen tekemisestä. 

Pöyry tarjoaa molemmat palvelut. Ole yhteydessä niin kerromme lisää! Voit myös jättää yhteystietosi niin asiantuntijamme ottaa yhteyttä.

Ota yhteyttä täyttämällä lomake sivun yläosassa!
Jaa
Seuraa meitä FaceBook LinkedIn Twitter Youtube Slideshare
Copyright © Pöyry PLC Käyttöehdot